Παρακαλώ Επιλέγετε την Γλώσσα σας:

spanish German english

Το Βιβλίο

greekcover

Μία καθ’όλα συνηθισμένη μέρα του Μαϊου του 1941, ένα αγόρι από ένα χωριουδάκι της Κρήτης έρχεται αντιμέτωπο με μία αναπάντεχη απειλή, την εισβολή Γερμανικών στρατευμάτων. Τρέχει για να καλυφθεί…η πρώτη του απόδραση σε μία σειρά συναντήσεων με το πεπρωμένο.

Το αγόρι και ο αδελφός του δουλεύουν για το Εκτελεστικό Ειδικών Αποστολών (SOE), μία μυστική υπηρεσία της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οταν η αντιστασιακή τους δράση γίνεται αντιληπτή, καταφεύγουν στα βουνά της Κρήτης, προσπαθώντας να κρυφτούν κάτω από την μύτη του εχθρού. Ο κίνδυνος παραμονεύει παντού.

Το αγόρι εκπαιδεύεται κατάσκοπος από το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS), μία Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών, αντίστοιχη του SOE, που είχε θεσπισθεί πρόσφατα.

Ενώ ευρίσκετο σε μυστική αποστολή στην Θεσσαλονίκη, του αγοριού η ζωή βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο, διότι είναι χειριστής ασυρμάτου κυριολεκτικά εν μέσω έντονης παρουσίας του εχθρού. Θα γίνει αντιληπτός από την Γερμανική αστυνομία;

Εάν τον συλλάβουν, το αγόρι είναι αποφασισμένο να καταπιεί ένα χάπι με υδροκυάνειο για να πεθάνει άμεσα και να αποφύγει τα βασανιστήρια. Συχνά, μόνο για λίγα δευτερόλεπτα καταφέρνει να γλυτώσει την σύλληψη.

Η ιστορία του συγγραφέα, μαζί με τις ιστορίες άλλων πρακτόρων, αναδείχθηκε από το ντοκυμαντέρ του History Channel ” Camp X: Secret Agent School,” ή Στρατόπεδο Χ: Σχολή Μυστικών Πρακτόρων, καθώς και από ένα ντοκυμαντέρ του Smithsonian Channel, με τίτλο ” World War II Spy School,” ή Σχολή Κατασκόπων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Παραγγείλλετε ένα Αντίγραφο Τώρα

 

back2homegreek